Capital A

Een investeerder met een lang verleden

Over ons

Capital A is een investeringsmaatschappij met een lang verleden. Het team van Capital A was sinds 1982 verantwoordelijk voor midmarket private equity binnen ABN AMRO en droeg eerder de naam ABN AMRO Participaties. In 2018 is het toenmalige investeringsteam zelfstandig verder gegaan als Capital A. ABN AMRO is nog steeds een belangrijke investeerder in de verschillende fondsen. Andere fondsinvesteerders zijn: AlpInvest, LGT, Five Arrows, en Bregal.

De focus en aanpak is altijd hetzelfde gebleven. Capital A investeert in ondernemingen in Nederland en België met een duidelijk groeiprofiel (autonoom of acquisitief). Onze participaties bestaan uit voornamelijk grote minderheids- of kleine meerderheidsbelangen – we trekken immers altijd gezamenlijk op met onze managementteams.

De huidige investeringsportfolio bestaat uit meer dan 30 groeibedrijven. We hebben geen specifieke focus ten aanzien van bedrijfssectoren omdat voor ons groei en ondernemerschap de belangrijkste criteria zijn. Het is onze missie om samen met al onze management teams een nieuwe groeifase van de onderneming vorm te geven.