26 september 2019

The Rental Group en Capital A bundelen krachten

The Rental Group vindt investeringspartner in Capital A

Capital A heeft een substantieel belang verworven in The Rental Group, de Nederlandse marktleider op het gebied van audiovisueel (AV) en ICT oplossingen voor de zakelijke markt, bestaande uit een combinatie van de bedrijven Allrent en Easy2rent. Capital A is aangetrokken als partner om de groei van The Rental Groep te helpen versnellen, onder andere door de zeer succesvolle formule van Allrent en Easy2rent op Europees niveau verder uit te rollen.
 

Rob Weijnen, oprichter en directeur van The Rental Group, zegt: “Ik kijk uit naar de partnership met Capital A. Na meerdere jaren van solide groei, is dit een natuurlijk moment voor de volgende professionaliseringsslag en verdere strategische stappen in zowel Nederland als daarbuiten. De ervaring en kennis van Capital A met het implementeren van buy-and-build zal ons in staat stellen versneld uit te breiden en ook internationaal een leidende positie te verwerven. Samen gaan we een speler van formaat in Europa bouwen.

The Rental Group

The Rental Group verhuurt zowel AV als ICT oplossingen in de evenementen markt. Door een combinatie van onophoudelijke focus op service en een breed en nichegericht aanbod heeft The Rental Group een unieke en concurrerende positie in de Benelux. Het hoogwaardig apparatuur wordt zorgvuldig ingezet op grote evenementen in onder andere de RAI en Jaarbeurs door evenementenorganisatoren en standhouders. The Rental Group heeft diverse vestigingen in Nederland en België en is actief door heel Europa, met een sterke focus op de Benelux.

Capital A Investment Partners

Capital A is een investeringsmaatschappij met een nieuwe naam en een rijk verleden. Het team van Capital A was eerder onder de naam ABN AMRO Participaties verantwoordelijk voor mid market private equity investeringen van ABN AMRO. In 2018 is dit investeringsteam zelfstandig verder gegaan als Capital A. De focus ligt op ondernemingen in Nederland en België met een duidelijk groeiprofiel (autonoom en/of acquisitief); de huidige investeringsportefeuille bestaat uit meer dan 20 succesvolle bedrijven.