15 december 2022

Consortium geleid door Capital A neemt Hampden Insurance Group in Nederland over

Consortium geleid door Capital A neemt Hampden Insurance Group in Nederland over

Op 9 december jl. heeft een groep van investeerders, onder leiding van Capital A, als consortium Hampden Insurance Group B.V. (HIG) van Hampden Holdings Ltd. overgenomen. Onder HIG ressorteert Maas Lloyd als verzekeraar. Maas Lloyd verstevigt met deze overname haar positie als landelijk opererende verzekeraar voor de volmacht en run off. De CEO (Elbert-jan Offereins) van HIG: “De overname van HIG door het consortium past volledig bij onze lange termijn (groei)ambities. Door het bundelen van de krachten kunnen wij onze slagkracht verder verbeteren en onze klanten nú, en in de toekomst, nog beter bedienen. Maas Lloyd is met deze overname weer terug in Nederlandse handen, sinds haar oprichting in 1984. De investeerders hebben zich verenigd in Dutch Insurance Group B.V. en hebben het volledige eigendom van HIG verworven. De naam Hampden Insurance Group zal worden gewijzigd in Halcyon Insurance Group en zal als holding aanblijven waaronder Maas Lloyd valt.

Het Consortium wordt geleid door Capital A, een investeringsmaatschappij. Friso Janmaat, de managing partner van Capital A: “Het acquireren van een verzekeraar stond al enige tijd op ons wensenlijstje. Wij geloven in de strategie van HIG om haar bestaande activiteiten verder uit te bouwen in de Nederlandse markt met onze hulp”. HIG gaat verder met dezelfde personele bezetting, dit betekent dat er geen veranderingen plaats zullen vinden wat betreft de vaste aanspreekpunten en domicilie.

Maas Lloyd

De NV Schadeverzekeringsmaatschappij Maas Lloyd is een schadeverzekeraar onder toezicht van DNB. Maas Lloyd levert sinds 2002 diensten voor run-off werkzaamheden en is sinds 2019 ook actief als commerciële schadeverzekeraar in het verzekeren van particuliere risico’s en risico’s van het midden – en kleinbedrijf, uitsluitend voor gevolmachtigd agenten.

Capital A

Capital A is één van de meest gevestigde private equity investeerders in Nederland, met een focus op het investeren in zeer snelgroeiende bedrijven, zowel autonoom als acquisitief. Oorspronkelijk bij ABN AMRO gestart als investeringsfonds gefocust op het MKB, is Capital A in 2018 zelfstandig verdergegaan met ondersteuning van investeerders als ABN AMRO, Five Arrows, Alpinvest, Bregal, LGT, ondernemers van voormalige portefeuillebedrijven en het Capital A team zelf. Vanuit kantoren in Amsterdam en Antwerpen beheert Capital A meer dan 1 miljard euro aan assets under management en heeft het een portefeuille van meer dan 30 groeibedrijven die overwegend actief zijn in Europa.