09 augustus 2022

Capital A neemt meerderheidsbelang in technologiebedrijf ESC

Capital A neemt meerderheidsbelang in technologiebedrijf ESC

Investeringsmaatschappij Capital A, actief in België en Nederland, neemt een meerderheidsbelang in het Oost-Vlaamse ESC. Met het extra kapitaal en de zakelijke expertise wil het technologiebedrijf uit Gent aan de niet aflatende vraag naar slimme software en IT-specialisten blijven voldoen.

ESC telt 155 medewerkers en is specialist in Microsoft-bedrijfssoftware, moderne werkplekken en e-business. Het bedrijf is reeds 7 jaar op rij Trends Gazelle en is Microsoft's nummer 1 cloud partner wat betreft Dynamics 365 Business Central in België. Na de overname van concurrent SDE in 2020, evolueert ESC nu verder als het platform bij uitstek voor digitalisering van kleine en middelgrote ondernemingen in België.

“De digitale transformatie bij kmo’s draait op volle toeren. Met een investeringspartner als Capital A kunnen we ons technologie- en consultancy-aanbod nog beter afstemmen op enerzijds de vraag van de klant maar anderzijds evenzeer op de noden van onze medewerkers,” zegt Benny Van Hyfte, CEO van ESC.

Capital A investeert vanuit Antwerpen en Amsterdam in ondernemingen in België en Nederland met een duidelijke groeihistorie. Naast een kapitaalsinvestering biedt het toegang tot een groot complementair netwerk, expertise op financieel en strategisch vlak en levert het waar nodig hands-on support bij bijvoorbeeld verdere overnames.

“Bedrijven zijn zich vandaag steeds meer bewust van de nood aan digitalisering. De expertise binnen ESC zorgt ervoor dat deze klanten volledig ontzorgd worden gedurende hun digitale transformatie. We zijn erg onder de indruk van het groeitraject welke ESC de laatste jaren heeft afgelegd en de toegevoegde waarde die ze bieden aan hun klanten. We zijn daarom ook verheugd om, samen met de familie Smet, het management en het bredere team, de verdere groei van ESC te ondersteunen. Naast de huidige activiteiten, zullen we ons ook verder focussen op product ontwikkeling en gericht opzoek gaan naar partnerships met andere bedrijven in de ons omringende landen om onze klanten optimaal te kunnen ontzorgen,” zegt Robin Janssens, Investment Manager bij Capital A.