09 maart 2023

Capital A investeert in Pimm Solutions

Pimm Solutions trekt investeerder Capital A aan voor volgende groeifase

Pimm Solutions, prijswinnende scale-up en marktleider op het gebied van employee gifting, heeft Capital A aangetrokken als nieuwe meerderheidsaandeelhouder voor de volgende groeifase van het bedrijf. Deze fase wordt door de huidige directie geleid, bestaande uit Rick van Nispen en Joost van Kalmthout, beide tevens grootaandeelhouders.

In de afgelopen tien jaar is het e-commerce bedrijf Pimm Solutions uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van employee gifting. Klanten zijn onder meer de Politie, PostNL, Rabobank, Stedin en Nationale Nederlanden. Pimm levert hierbij meerwaarde door het centraliseren van deze aankopen via één platform met employer-branded webshops en een verregaande integratie met purchase-to-pay en ERP systemen. In de komende jaren wenst de directie van Pimm Solutions het bedrijf verder uit te bouwen en versneld internationale stappen te zetten. Hiervoor is gezocht naar een nieuwe partner met kapitaal en kennis om het bedrijf hierin bij te staan.

Rick van Nispen: “Pimm Solutions is ontzettend blij met het aantrekken van Capital A als nieuwe meerderheidsinvesteerder. Vanaf de eerste gesprekken hadden we een bijzonder goede klik en we zijn er van overtuigd dat Capital A de juiste partij is om ons te ondersteunen in de gewenste versnelling van onze groeistrategie door naast kapitaal ook netwerk en expertise te bieden.”

Jurcell Virginia: “Wij zijn erg onder de indruk geraakt van de kwaliteit en het groeipotentieel van het platform van Pimm Solutions. Wij kijken er naar uit om samen met het management de leidende positie verder uit te bouwen en sterke internationale groei te realiseren.”

Pimm is een e-commerce platform voor het slim inkopen van zakelijke attenties en geschenken, zoals cadeaubonnen, bloemen, wijn, taart en andere attenties. Pimm is gespecialiseerd in tailspend management: het bieden van een oplossing voor het besparen van indirecte proceskosten en het reduceren van het aantal leveranciers, door al deze aankopen te centraliseren naar één platform. Pimm Solutions is één van de grootste zakelijke webshops van Nederland en heeft de afgelopen jaren zes FD Gazellen Awards, drie Deloitte Technology Fast-50 Awards en diverse andere onderscheidingen ontvangen. Het kantoor van Pimm staat aan de Westblaak in hartje Rotterdam Centrum.

Capital A investeert vanuit Amsterdam en Antwerpen in ondernemingen in Nederland en België met een duidelijk groeiprofiel (zowel autonoom als acquisitief). Capital A biedt toegang tot een groot complementair netwerk, expertise op financieel en strategisch vlak en levert waar nodig hands-on support bij bijvoorbeeld verdere overnames.

Pimm Solutions werd bijgestaan door Lindenaar & Co Corporate Finance en Lexence. Capital A werd o.a. bijgestaan door Corp. advocaten.