14 februari 2023

Capital A investeert in ODMedia

Capital A investeert in ODMedia

ODMedia maakt bekend dat Capital A Investment Partners een minderheidsbelang heeft verworven in het bedrijf. Met deze stap zal Capital A aan ODMedia ondersteuning geven bij de verwezenlijking van hun ambitie om de nummer 1 digitale content fulfilment-partner te worden in de EMEA-regio.

Capital A zal faciliteren bij de geografische uitbreiding door middel van een buy-and-build-strategie. Met de compleetheid van het service portfolio en ‘preferred partner’ status bij de grote platformen, is ODMedia uitstekend gepositioneerd voor groei in de voortdurend evoluerende streaming markt.

“Deze samenwerking is een mijlpaal voor het bedrijf. Ik ben enorm trots op onze prestaties tot nu toe”, aldus Sjef Pijnenburg, CEO ODMedia. “Dankzij een fantastisch team en zeer gewaardeerde en trouwe klanten, hebben we een solide basis gebouwd. Ik kijk erg uit naar dit volgende hoofdstuk en ben ervan overtuigd dat we in Capital A de juiste partner hebben gevonden.”

Quinten Birkhoff, Investment Director Capital A: “We zijn onder de indruk van het professionele team van ODMedia en de snelgroeiende markt waarin ze opereren. We zijn enthousiast over onze samenwerking en kijken uit naar het ondersteunen van Sjef en zijn team bij de internationale consolidatie.”

Met deze samenwerking blijven Sjef Pijnenburg (CEO), William Linders (CCO) aan als aandeelhouders. Jeroen Tielens (CFO) en Emma Geelen (COO) zullen bovendien als nieuwe aandeelhouders toetreden.

ODMedia

ODMedia is een wereldwijde leverancier van digitale media-, lokalisatie en aggregatie diensten en heeft strategische partnerschappen met alle grote wereldwijde streaming platformen. ODMedia heeft een ‘preferred partner’ status bij onder andere Apple TV, Google Play en Netflix. Naast het aanbieden van het volledige scala aan technische en lokalisatie diensten, fungeert ODMedia ook als content aggregator voor alle grote wereldwijde streaming platformen. Hiermee biedt ODMedia een combinatie van technische en commerciële diensten.