16 juni 2022

Capital A versnelt groei Ambitious People Group

Capital A versnelt groei Ambitious People Group

Amsterdam, 16 juni 2022 – Investeringsmaatschappij Capital A heeft een meerderheidsbelang genomen in de Ambitious People Group, een internationale recruitment consultancy, actief met vijf merken in zes landen.

Met deze investeerder achter zich, investeert Ambitious People Group in verdere digitalisering van haar businessmodel en wil het ook haar internationale buy and build-strategie verder vormgeven. Managing director Dennis Grefkens: “We zijn ambitieus. Dat blijkt wel uit onze naam en ambitie zit in ons DNA. Wij zijn daarom blij en trots dat we met Capital A een minstens zo ambitieuze, gerenommeerde investeerder hebben gevonden waarmee we onze groeistrategie versnellen. We investeren samen met Capital A in verdere digitalisering en kijken naar de mogelijkheden die een buy and build-strategie met zich meebrengt. Zo zijn we momenteel al in gesprek met een eerste potentiële overnamekandidaat.”

Vijf merken, zes landen

De huidige aandeelhouders van Ambitious People Groep blijven aan boord, evenals de directie. Sterker nog, twee directieleden treden ook toe als aandeelhouder. Grefkens: “We geloven in ons groeiplan waarin we focussen op verdere digitalisatie, het openen van nieuwe kantoren en merken en het gericht doen van overnames. Samen en met Capital A aan onze zijde kunnen we hier een enorme impuls aan geven.”

Ambitie voortzetten

Ambitious People Group heeft vijf gespecialiseerde merken: SAM Recruitment, Ardekay IT Recruitment, LMH Engineering, Four Life Sciences en Five Finance. Het bedrijf zit met bijna tweehonderd medewerkers en vierentwintig kantoren in zes landen, het hoofdkantoor zit in Amsterdam. Ambitious People Group behaalde tien achtereenvolgende jaren een FD Gazelle, een prijs voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Grefkens: “Elke vier jaar zijn we in omzet verdubbeld. Dat groeipad versnellen we gezamenlijk verder.”

Sterke groei

Jurcell Virginia, Partner Capital A: “Wij zijn zeer onder de indruk van de sterke groei die Ambitious People Group jaar op jaar heeft laten zien. Ze hebben een platform gecreëerd wat ze instaat stelt om in no-time nieuwe (internationale) kantoren te openen en nieuwe merken te lanceren. De salesmentaliteit die er in het bedrijf heerst, zorgt ervoor dat ze steeds als snelste het juiste cv bij de juiste klant krijgen. We zijn enthousiast over het partnership met Dennis Grefkens en het managementteam. We zullen samen verder gaan inzetten op de digitalisering, het versneld internationaal groeien en de buy and build.”

Toonaangevende speler

Ambitious People Groep kwam via Turnpoint Finance terecht bij Capital A. Namens de verkopers werkten Turnpoint Finance de afgelopen maanden zeer intensief aan deze aansprekende transactie. Joost Kruizinga, Partner Turnpoint Finance: “Wij hebben groot respect voor de wijze waarop Ambitious People Group zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de recruitment business waarbij de kandidaat centraal staat. Dit heeft geleid tot mooie resultaten en om de verdere groei te faciliteren is Capital A de juiste partner. Wij danken ook het team van Capital A voor de uitstekende samenwerking. Deze heeft geleid tot dit mooie resultaat. We wensen de aandeelhouders en het personeel van de Ambitious People Group het allerbeste voor de toekomst.”