14 september 2023

Caliber.global trekt investeerder Capital A aan voor volgende groeifase

Caliber.global trekt investeerder Capital A aan voor volgende groeifase

De aandeelhouders van Caliber.global, een toonaangevend tech-enabled fourth-party logistiek (4PL) supply chain en managementbedrijf met diepgaande expertise in de markt van bouw supply chain management, hebben ingestemd met de verkoop van een meerderheidsbelang aan Capital A. Door de samenwerking met Capital A zal Caliber.global in staat zijn de wereldwijde voetdruk verder uit te breiden en het groeipotentieel te versnellen.

Caliber.global, opgericht in 2004, biedt transport- en inkooporderbeheer binnen de markt van bouwlogistiek, waarbij jaarlijks ongeveer €1 miljard aan beheerde uitgaven voor honderden projecten wordt gecoördineerd en gecontroleerd. Via zijn eigen cloud-gebaseerde control tower systeem bedient het bedrijf een internationale blue-chip klantenkring van toonaangevende merken in de mode, food & beverage, beauty, bouw en technologie.

Capital A is een onafhankelijk beheerd private equity bedrijf, voorheen bekend als ABN AMRO Participaties. Vanuit kantoren in Amsterdam en Antwerpen beheert Capital A ongeveer €1 miljard aan activa en heeft het een portfolio van meer dan 30 bedrijven. Capital A investeert in bedrijven in Nederland en België met een sterke groeivooruitzichten, zowel organisch als door overnames. Naast kapitaalinvesteringen biedt de private equity firma toegang tot een groot aanvullend netwerk, expertise op financieel en strategisch niveau en, waar nodig, hands-on ondersteuning voor verdere overnames.

Arne Hamers, partner bij Capital A: "We zijn onder de indruk van de prestaties van het managementteam van Caliber op het gebied van project- en bouwlogistiek. In de loop der jaren hebben Jeroen Scholten en zijn team een solide presterend digitaal 4PL platform opgebouwd dat voldoet aan de behoeften van retailgroepen, hun leveranciers en andere dienstverleners over de hele wereld. We zijn enthousiast om te kunnen samenwerken met het team van Caliber en hen te ondersteunen bij het verder uitbreiden van hun dienstenaanbod naar aangrenzende gebieden, zowel organisch als door overnames."

Het team van Oaklins in Nederland trad op als exclusief adviseur aan de verkoopzijde voor de aandeelhouders van Caliber. Deze transactie benadrukt ons sterke track record in 4PL-diensten en technologie-gerelateerde transacties. DeBreij was de exclusieve juridische adviseur aan de verkoopzijde terwijl 9Corporate de exclusieve juridische adviseur aan de koopzijde was.