19 februari 2021

Breens Network neemt Educator over

Breens Network breidt aanbod voor digitale werk- en leeromgeving uit met overname softwareontwikkelaar Educator

AMSTERDAM, 17 JANUARI 2021 – Breens Network heeft softwareontwikkelaar Educator overgenomen. Met deze acquisitie versterkt Breens Network haar positie als aanbieder van een veilige en betrouwbare werk-, leeromgeving in het onderwijs zodat studenten, medewerkers, docenten en bestuurders het beste resultaat kunnen halen uit hun digitale omgeving en persoonlijke ontwikkeling.

• Overname van Educator versterkt de digitale werk- en leer oplossing van Breens Network.

• Uitbreiding aanbod van geintegreerde digitale oplossingen ter verbetering van een ‘leven lang leren’ en persoonlijk onderwijs.

• Versterkt positie Breens Network bij hun missie om het onderwijs te ontzorgen door het bieden van ondersteuning bij hun digitale transformatie naar een veilige digitale werk- en leeromgeving.

Breens Network is initieel ontstaan vanuit de drang om het Nederlandse onderwijs te vernieuwen met bewezen en nieuwe technologieën. Generaties leerlingen, docenten, management en bestuurders ervaren de omslag naar fysiek én digitaal. Dit vindt plaats in een dynamische omgeving waar voortgaande professionalisering, gepersonaliseerd leren vanuit de Cloud, zich aan de maatschappij aanpassende curricula maar ook veiligheid en privacy steeds meer gemanaged moeten worden. Tegelijkertijd zijn er ook uitdagingen door lerarentekort, de hoge werkdruk en te volle klassen.

Breens Network, de nieuwe naam voor Kofschip Groep, is een Nederlandse EdTech-organisatie gecommitteerd aan onderwijs en alles wat daar mee te maken heeft. Met als doel klanten te ondersteunen bij digitale transformatie om zo de effectiviteit, kwaliteit van de output, (kosten) efficiëntie en flexibiliteit van hun organisaties te vergroten. Dit vanuit een visie dat technologie en advies ondubbelzinnig ten dienste staan aan het realiseren van organisatorische of persoonlijke doelstellingen van haar klanten. Met als doelstelling het ontzorgen van onderwijsinstellingen.

De kracht van Breens Network komt voort uit het totale commitment aan het onderwijs en een leven lang leren. Met name in deze tijd is richtinggevend advies, ontwikkeling, implementatie, beheer, kortom vertrouwen meer dan ooit nodig”, aldus Breens Network CEO, Geert-Jan van der Snoek. “De toevoeging van Educator betekent een uitbreiding van het palet aan diensten dat wij bieden en een aanzienlijke versterking van met name onze veilige, en betrouwbare werk- en leeromgeving.

Educator is in 2005 gestart als onderdeel van Vanenburg Group in Putten, de investeringsgroep van de familie Jan Baan. “Vanuit een visie voor ‘een leven lang leren’ zijn we 15 jaar geleden gestart met Educator en hebben we dit uitgebouwd tot een innovatief en marktleidend softwareplatform met een Student Informatie Systeem (SIS) oplossing voor het onderwijs”, zo stelt Paul Baan managing director van Vanenburg Group. “In Breens Network zien we de lange termijn partner voor Educator, om samen met Educator te zorgen voor een robuuste oplossing, verdere digitalisering en ontzorging van het onderwijs en verdere uitbouw mogelijkheden richting o.a. de decentrale overheid.” “Dit geeft Vanenburg de mogelijkheid zich te focussen op de snelgroeiende software activiteiten rondom ERP optimalisaties, en op de exploitatie van Kasteel De Vanenburg als hotel, restaurant, congrescentrum en trouwlocatie”.

Educator ontwikkelt softwaretoepassingen voor onderwijs en de decentrale overheid. Hiermee draagt Educator bij aan goed georganiseerd onderwijs en effectieve begeleiding. Zo vergroot ze al sinds 2005 de mogelijkheden voor persoonlijk onderwijs. Educator ontwikkelt en beheert hierbij op een betrouwbare en consistente manier software. Haar ambitie is daarbij om daarmee de basisprocessen van haar klanten continu te verbeteren en te innoveren. Educator behoort tot de meest innovatieve Nederlandse softwareontwikkelaars in de onderwijs- en zorgmarkt en de markt van de decentrale overheid.

Voor Educator betekent toetreding tot Breens Network betere groeimogelijkheden en een verbreding binnen de Digitale werk- en leeromgeving. “Onze oplossingen voor het onderwijs zoals het studenteninformatiesysteem, de onderwijscatalogus en studiegids vormen een uitstekende aanvulling op het aanbod van Breens Network. Samen kunnen we onze positie op de markt voor een Digitale werk- en leeromgeving verder verstevigen. Bovendien kunnen we de verdere innovatie van onze oplossingen, samen met onze klanten, versnellen en biedt de breedte van Breens Network continuïteit naar onze klanten. Dit is een heel positieve ontwikkeling voor de klanten en medewerkers van Educator”, zo stelt Jan Jaap Kanis, directeur van Educator. “Een van de grote uitdagingen waar het onderwijs voor staat is het adequaat, pro-actief en flexibel kunnen inspelen op behoeftes van de student. Dat vereist niet alleen een sterke gesprekspartner op inhoud maar ook een partner die kennisdeling en samenwerking tot stand brengt”.

Over Breens Network

Breens Network is ontstaan vanuit de drang om te vernieuwen met bewezen en nieuwe technologieën. Met SLBdiensten, IT-Workz, Slim.nl, MBOwebshop.nl, Slimindeklas.nl, Breens.nl exploiteert ze een herkenbaar en onderscheidend merkenportfolio. Breens Network is een Nederlandse ICT-organisatie, gecommitteerd aan onze klanten in het onderwijs, de zorg en de decentrale overheid. Met als doel om hen te ondersteunen bij hun digitale transformatie om zo de effectiviteit, kwaliteit van de output, (kosten) efficiëntie en flexibiliteit van hun organisaties te vergroten. Dit vanuit een visie dat technologie en ons advies ondubbelzinnig in dienst staan van het realiseren van organisatorische of persoonlijke doelstellingen van onze klanten. We maken hierbij gebruik van onze digitale en technologische vaardigheden in combinatie met een diepgaand begrip van de markten van onze klanten. Onze medewerkers staan garant voor een daadkrachtige en plezierige samenwerking. Samen bedienen ze meer dan een miljoen leerlingen, negentig duizend leraren, veertig duizend medewerkers en vrijwel alle scholen in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Dit langs vier thema’s: Digitale werk- (en leer) omgeving, Cloud migratie & management, IT security en Business Intelligence-data-apps. In totaal werken er 160 gedreven professionals. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

Over Educator

Educator ontwikkelt softwaretoepassingen voor onderwijs en de decentrale overheid. Hiermee draagt Educator bij aan goed georganiseerd onderwijs en effectieve begeleiding. Zo vergroot ze al sinds 2005 de mogelijkheden voor persoonlijk onderwijs. Vraagsturing, flexibilisering, formatief evalueren: Educator maakte al veel ontwikkelingen mee in het onderwijs. Gesprekken met onderwijsinstellingen die samenwerken met Educator tijdens al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat we een sterke gesprekspartner op de inhoud van het onderwijs zijn. Die gesprekken voeren we in de samenwerkingen op alle niveaus van de onderwijsinstelling: operationeel, tactisch en strategisch. Daarnaast faciliteren we ook gesprekken tussen onderwijsinstellingen via verschillende overleggen zoals Gebruikersoverleggen, Stuurgroepen en een Advisory Board. Niet alleen bespreken we onze software en de ontwikkeling ervan, maar ook de toekomst van het onderwijs en Educator’s plek daarin.

Duizenden studenten en medewerkers in het voortgezet, middelbaar, hoger en particulier onderwijs gebruiken dagelijks Educator. Zo brengt het Student Informatie Systeem (SIS) voor student, begeleider en andere betrokkenen de groei in bekwaamheids- en competentieontwikkeling in beeld. En ontwerpen en analyseren onderwijsmedewerkers met de Herontwerptool optimaal goed samenhangende opleidingsprogramma’s, die zij met de Onderwijscatalogustool eenvoudig kunnen documenteren en presenteren.

Over Vanenburg Group

Vanenburg Group is de investeringsgroep van de familie Jan Baan. Jan Baan, Chairman van Vanenburg Group, is oprichter van Baan Company en Cordys en succesvol investeerder in TopTier en WebEx. Inmiddels voeren de broers Paul, Ardjan en Bernhard, als de tweede generatie, de operationele leiding over het concern. Het softwarebedrijf Vanenburg helpt (middel-) grote ondernemingen bij het moderniseren van hun IT-omgeving door het ontwikkelen van innovatieve ERP extensies & -integraties en heeft meer dan 100 experts in dienst in Nederland en India. Vanenburg Group opereert vanuit het authentieke 17e-eeuwse landgoed Kasteel De Vanenburg in Putten, waar zij een hotel, restaurant (restaurant (behorend tot de 500 beste van Nederland), congrescentrum en trouwlocatie exploiteert.