02 maart 2023

Brainsquare Group gaat samenwerking aan met Capital A

Brainsquare Group gaat samenwerking aan met Capital A

Brainsquare Group - de Belgische IT-dienstverlener met een wereldwijde aanwezigheid en klantenbestand - is onlangs in zee gegaan met Capital A, een Nederlands fonds dat kapitaal en expertise ter beschikking stelt om een versnelde groei mogelijk te maken. De groep is nu klaar voor een nieuw hoofdstuk, klaar om nieuwe klantensamenwerkingen op te bouwen en de partnerships met zijn bestaande klanten te verdiepen.

"Het feit dat we op Capital A's radar zijn verschenen, maakt me een trotse CEO", zegt Mark Van Hamme. "Hun experts erkennen de kwaliteit van ons werk, de keuzes die we hebben gemaakt en vooral ons uitstekende ondernemerschap en groeipotentieel. Maar wat me uiteindelijk deed besluiten om in zee te gaan is hun toegevoegde waarde en focus als groeipartner."

Capital A was vooral onder de indruk van de staat van dienst van Brainsquare en Montova, als vertrouwde IT-leverancier voor internationale klanten met zakenrelaties die vaak twintig jaar teruggaan. Robin Janssens, investeringsmanager bij Capital A zegt: "Toen we Mark en het team voor het eerst ontmoetten, voelden we meteen hun drive en ambitie om hun organisatie verder te laten groeien en professionaliseren. Een organisatie die duurzaam wordt gedreven door de groeiende trend om softwareontwikkeling uit te besteden en koppelbare softwareoplossingen aan te bieden. We zien bovendien een enorm potentieel om de offshore capaciteiten van Brainsquare te benutten en hun aanbod op het gebied van cyberbeveiliging uit te breiden. We kijken er dan ook naar uit om Mark en het team bij te staan in hun groeitraject, zowel organisch als door overnames."

Naast hun kapitaalinvestering brengt Capital A ook zakelijke expertise in. Ze hebben een belang in ongeveer 40 bedrijven met een vergelijkbare omvang en profiel, toegang tot een breed netwerk en een uitgebreide ervaring in het koesteren van bedrijven en managementteams, om ze naar het volgende niveau te brengen. Met deze extra hulp is Brainsquare Group klaar om zijn activiteiten aanzienlijk uit te breiden: Brainsquare zelf, maar ook Montova en Auditry.

"Ik ben ervan overtuigd dat deze stap voordelig zal blijken voor zowel onze medewerkers als onze bestaande klanten," voegt Mark Van Hamme toe. "We hebben nu nog meer mogelijkheden om onze ambitie waar te maken: een winstgevende en snelgroeiende dienstverlener zijn die in staat is langdurige, vertrouwde partnerships op te zetten met toonaangevende klanten die op zoek zijn naar vertrouwen en stabiliteit in een wereld waar betrouwbare IT-mensen en -diensten moeilijk te vinden zijn."