20 oktober 2023

ARVOO zet in op groeiversnelling met Capital A als investeerder

ARVOO zet in op groeiversnelling met Capital A als investeerder

ARVOO Imaging Products (hierna ARVOO) heeft Capital A aangetrokken als nieuwe meerderheidsaandeelhouder en sponsor van de volgende groeifase van het bedrijf. Dit nieuwe partnership vormt een solide financiële basis met als doel om verder door te groeien als wereldwijde speler in beeldverwerkingstechnologie. In deze fase zal de huidige directie bestaande uit Fons Grijpink (CEO) en oprichter René Voorwinden (CTO), beiden tevens aandeelhouder, de dagelijkse leiding voortzetten.

ARVOO is een ontwikkelaar op het gebied van complexe digitale beeldverwerking door het gebruik van kunstmatige intelligentie en ontwikkelt zowel de hardware als de software in-house. Deze beeldverwerkingstechnologie wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder het door ARVOO ontwikkelde camerasysteem ScanGenius. De ScanGenius is een toonaangevend en wereldwijd gebruikt camerasysteem met bijbehorende software en wordt door lokale gemeentes en overheden gebruikt bij digitale parkeerhandhaving. Met de ScanGenius is ARVOO in Nederland de onbetwiste marktleider in deze industrie.

Daarnaast ontwikkelt ARVOO ANPR camera’s en bijbehorende software die voor verschillende toepassingen gebruikt kunnen worden, zoals toegangscontroles, het detecteren van illegale en gevaarlijke verkeerssituaties, handhaving op de grenzen van lage emissiezones, maar ook binnen de agrarische sector.

“De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om ARVOO uit te bouwen van een innovatieve projectorganisatie naar een gefocuste productorganisatie”, aldus Fons Grijpink, CEO en mede-aandeelhouder van ARVOO. “Vandaag mogen we met trots melden dat we samen met investeerder Capital A verder zullen gaan bouwen aan de toekomst van ARVOO. Onze nieuwe partner zal ons ondersteunen in het proces naar verdere globalisering en het uitbreiden van onze business, een route die we zelf de afgelopen jaren al hebben ingezet. Deze stap maakt ons slagvaardiger en biedt ons toegang tot een sterk netwerk van professionals die bedrijven helpen bouwen en groeien”.

“Het is mooi om te zien dat er zoveel internationale vraag is naar de innovatieve producten en diensten van ARVOO die veel toegevoegde waarde leveren in verschillende sectoren. Samen kijken we ernaar uit om het succes van ARVOO verder uit te breiden naar nieuwe steden en in nieuwe landen waarbij we ook zullen kijken naar de toepasbaarheid van de onderliggende beeldverwerkingstechnologie in nieuwe sectoren. De autonome groei willen we waar logisch versnellen met een selectieve buy-and-build strategie”, zegt Lars Valkenburg, Investment Manager bij Capital A.

Het dagelijkse bestuur van ARVOO blijft bij Fons Grijpink (CEO) en René Voorwinden (CTO) terwijl Capital A een adviserende en ondersteunende rol gaat vervullen. ARVOO is gebouwd op een sterk en uniek DNA dat maximaal benut gaat worden om de (internationale) groeiambities waar te maken. Met de komst van Capital A zijn de continuïteit en stabiliteit van ARVOO geborgd.

ABN AMRO heeft de aandeelhouders van ARVOO begeleid als financieel adviseur in de zoektocht naar een geschikte partner.

 

Over ARVOO

ARVOO is opgericht in 1993 als ingenieursbureau voor automatische beeld- en signaalverwerking door computers. Inmiddels heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld, o.a. met de inzet van kunstmatige intelligentie. Deze dertig jaar ervaring en passie voor beeldverwerkingstechnologie maken ARVOO tot een uniek bedrijf binnen de branche. ARVOO heeft een team van innovatieve hardware- en softwareontwikkelaars die continu samenwerken aan nieuwe toepassingen en producten. De vraag uit de markt is hierbij leidend; daar sluit het team de ontwikkeling op aan. Omdat ARVOO zowel de hardware als de software zelf ontwikkelt, zijn de lijnen kort en kan er snel worden ingespeeld op de wensen en behoeften van de klant.