14 maart 2023

AB versnelt groei met Capital A als investeerder

AB further accelerates growth with Capital A as an investor

Investeringsmaatschappij Capital A heeft een meerderheidsbelang verworven in AB Software & Consultancy BV (“AB”). Een ERP implementatie partner en softwareontwikkelaar in de maakindustrie met 4 locaties in Nederland en een sterke focus op Industry 4.0.

AB gaat groeien met investeerder Capital A

Met deze investering in AB, begint een mooi samenwerkingstraject waarin wij de sterke groei van AB gaan ondersteunen. Samen hebben we als doel om breed te groeien binnen de sector en zo klanten nog beter te helpen met slimme oplossingen. Dit wordt gerealiseerd door autonome groei en door het uitbreiden van de portfolio met extra diensten en producten door middel van buy and build.

Een sterke basis voor verdere ontwikkeling

“Deze samenwerking met Capital A is een prachtige mijlpaal voor AB. Wij zijn enorm trots op AB als organisatie”, aldus Aernout Bos en Nico Bijl, aandeelhouders van AB. “AB staat er geweldig voor, niet in de laatste plaats dankzij een fantastisch team van medewerkers en heel veel mooie en trouwe klanten. Wij kijken erg uit naar het volgende hoofdstuk van AB en zijn ervan overtuigd dat we in Capital A de juiste partner hebben gevonden. Het mooie van deze transactie is, dat ook onze directieleden, Roland ten Broeke en Ger Bos, aantreden als aandeelhouders. Zij verbinden zich daarmee voor de lange termijn aan AB. Dat is wat ons betreft ook zeer belangrijk voor alle stakeholders van AB”. Roland ten Broeke en Ger Bos zullen gezamenlijk als bestuurders van AB de dagelijkse leiding blijven voeren.

Toonaangevend in het Digitaliseren binnen de maakindustrie

Quinten Birkhoff, Investment Director Capital A: “Recente technologische ontwikkelingen bieden veel kansen voor industriële bedrijven, zeker in tijden waarin arbeid schaars is. AB is een specialist in het helpen digitaliseren van deze bedrijven en heeft door haar kwalitatieve aanpak een mooie groei laten zien. Wij zien veel kansen om deze groei door te zetten en kijken dan ook uit naar het ondersteunen van Roland en Ger en de bijna tachtig AB’ers in deze volgende fase.”

De toekomst van AB en de Digitale Fabriek

AB helpt industriële bedrijven bij de digitale transformatie. Bij ruim 500 productiebedrijven in uiteenlopende industriële branches zijn succesvolle ERP implementaties uitgevoerd. Dat maakt AB tot de grootste en de belangrijkste Exact partner voor de industrie in Nederland. AB staat er voor dat haar klanten hun bedrijfsprocessen slimmer organiseren én automatiseren.

AB heeft daarnaast een eigen platform ontwikkeld (onder de naam digitalefabriek.nl). Klanten kunnen met dit platform hun eigen digitale fabriek realiseren. Onder de noemer digitalefabriek.nl worden deze oplossingen vermarkt waarbij koppelingen en integraties met bijna alle bekende ERP en andere systemen (zoals CAD, MES, LIMS etc.) gerealiseerd kunnen worden.