10 July 2019

PCI doet twee overnames

PCI Nederland koopt Hecla audiovisueel en ICT Spirit

PCI Nederland maakt bekend dat er opnieuw twee bedrijven zijn ingelijfd: Hecla audiovisueel uit Hengelo en ICT Spirit uit Haaksbergen. De overnames passen in de strategie van het bedrijf om zowel in omzet als in specialisaties te groeien. Mkb en grote organisaties hebben behoefte aan een flexibel IT-model dat kan op- en afschalen indien nodig. Het bedrijf groeit vanuit de visie: alles onder één dak, met één telefoonnummer en één maandbedrag voor de complete IT-infrastructuur, software, printing, presentatiesystemen, implementaties en training zo meldt PCI Nederland CEO en oprichter Bas Kamphuis.

In de afgelopen jaren nam het bedrijf uit Lijnden al 17 andere IT-bedrijven over. De omzet groeide in vier jaar tijd met 100 miljoen euro naar totaal 130 miljoen euro. CEO en oprichter Bas Kamphuis (foto) zegt dat zijn visie werkt: “We zien een grote toestroom van opdrachtgevers die last hebben van langdurige contracten. Wij schalen net zo makkelijk op en af, helemaal afhankelijk van de situatie bij onze relaties. De technische specificaties veranderen dagelijks, dus ook daarom is IT bij uitstek een branche waar langdurige contracten verscheurd moeten worden.“ Kamphuis roept daarnaast banken op om op deze wijze naar de financiering te kijken. Om zijn overtuiging kracht bij te zetten, startte PCI Nederland al met een eigen investeringsfonds om klanten dienstbaar te zijn bij passende financieringen.

Eén aanspreekpunt

PCI Nederland is aanspreekpunt voor alle IT-gerelateerde zaken en wil daarom ook groeien in gespecialiseerde diensten. Dat is één van de redenen om in zee te gaan met Hecla, de audiovisuele professional uit Hengelo. Het bedrijf bestaat dit jaar 50 jaar. Peter Slütter, eigenaar van Hecla, zocht al een tijd naar een investeerder om het bedrijf een boost te geven. “Als eigenaar is het mijn plicht om Hecla zo groot mogelijk te maken. Met de overname door PCI sluiten we ons aan bij een organisatie met prachtige referenties en veel kennis. De groei die dit oplevert is een verdiend cadeau voor het vijftigjarig bestaan van Hecla.” In de afgelopen jaren bouwde Hecla een indrukwekkend portfolio op van video- en audiosystemen in stadions, winkelcentra, boardrooms en grote conferentiecentra. Ook ICT Spirit uit Haaksbergen is enthousiast over de overname door PCI Nederland. Mark Leferink, eigenaar van ICT Spirit: “PCI Nederland en ICT Spirit hebben dezelfde visie op service en werkwijze. We blijven gevestigd op de huidige locatie en zullen door de impact van de overname verder groeien. Voor onze collega’s is dit een mooie kans om verder te verdiepen en te verbreden."

Vertrouwen

Als Microsoft Gold Partner ziet Kamphuis dat zijn actuele en verfijnde marktkennis steeds relevanter wordt voor wereldwijde partners zoals HP, Canon en Microsoft. Kamphuis: “De wensen van de eindgebruiker worden steeds diverser. Op basis van gebruikersbehoeften stellen we nu vragen voor optimalisatie en maatwerk aan de grote leveranciers. Zo zijn we een waardevolle adviespartner voor zowel opdrachtgevers als leveranciers." PCI Nederland groeit daarom fors door en met een marktaandeel van 27% in het mkb is de stap naar Europese klanten klein. Kamphuis: “We willen al onze partners laten profiteren, want samen kunnen we verder groeien. Met wederzijds vertrouwen spelen we zo een grote rol van betekenis in de IT-transitie op de werkplek. We hebben daarin niet alleen oog voor de allerbeste technische oplossingen, maar ook voor de menselijke adoptie, dus de fantastische samenwerking tussen mens en IT. Dat we daarin flexibel meedenken maakt de double digit groei ook in de komende jaren voorspelbaar. Het zal niet lang meer duren of we slaan ook buiten Nederland onze vleugels uit.”

Persbericht