28 January 2021

Eikk Onderwijsgroep BV heeft per 26 januari 2021 het leerplatform MyCademy overgenomen. Met de aandelenoverdracht is een vooraanstaand bedrijf toegevoegd aan het portfolio van de onderwijsgroep, die gespecialiseerd is in opleiden, trainen en examineren.

De overname van MyCademy door de Eikk Onderwijsgroep past binnen de actieve groeistrategie van Eikk. Met MyCademy acquireert Eikk Onderwijsgroep niet alleen een vooruitstrevend leerplatform voor bedrijven; ook wordt met deze acquisitie het opleidingsassortiment verbreed met ICT trainingen. Hiermee is een future-proof label toegevoegd dat bijdraagt aan de ambitie om professionals continu en duurzaam te ontwikkelen; nu en in de toekomst.

“Wij zijn verheugd dat we overeenstemming hebben bereikt over een overdracht van de aandelen van MyCademy. De focus van MyCademy op continue en duurzame ontwikkeling past perfect bij onze strategie. Met het alles in 1 leerplatform kunnen wij onze klanten nog beter ontzorgen; met een modern LMS, een zeer uitgebreid trainingsaanbod en een efficiënte administratieve afhandeling” aldus Mike Schilperoort, algemeen directeur van de Eikk Onderwijsgroep.

Naast het leerplatform wordt eveneens de opleidingsstak van MyCademy, icttrainingen.nl, toegevoegd aan de Eikk Onderwijsgroep. Schilperoort vervolgt: “Uiteraard is icttrainingen.nl, als grootste online IT opleider van Nederland, een bijzonder mooie toevoeging binnen ons opleidingsassortiment. Met deze verbreding geven wij verdere invulling aan onze ambitie de klant van A tot Z te bedienen.”

MyCademy blijft onder leiding van Patrick Kieviet, haar eigen koers varen onder eigen naam. MyCademy is gevestigd in Arnhem waar zij met een hecht team van gedreven professionals bedrijven ontzorgt met het MyCademy Leerplatform. In 11 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot sterke speler in de ICT en detacheringbranche. De aandelenoverdracht biedt het bedrijf kansen voor verdere groei.

Patrick Kieviet licht toe: “Met Eikk Onderwijsgroep hebben we een strategische koper, met de juiste expertise en een breed netwerk, om zowel MyCademy als icttrainingen.nl te laten doorgroeien naar de volgende fase. Zo kunnen we klanten nog beter bedienen in de veranderende markt.”

Over Eikk Onderwijsgroep

Met de komst van MyCademy en icttrainingen.nl bestaat Eikk Onderwijsgroep inmiddels uit negen zelfstandige labels. Onderdeel van de Eikk Onderwijsgroep zijn vooraanstaande bedrijven die, vanuit ieder hun eigen expertise, zijn gespecialiseerd in opleiden, trainen en examineren. Ondernemingen die deel uitmaken van de onderwijsgroep zijn o.a. Lindenhaeghe, Kenneth Smit, Examenadviesburo, COEL Toetscentra, Match and More Opleidingen, Florens en Dolphiq.