21 February 2019

DPC verkocht aan Alamo

News

Alamo Group Inc. neemt Dutch Power Company over

Alamo, genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE), ontwerpt, produceert en distribueert hoogwaardige machines waaronder een breed assortiment maaiers voor professioneel gebruik. DPC, eveneens producent van professionele maaiers en machines, is bekend van de merken Conver, Herder, Precision Makers, Roberine en Votex. De overname levert het wereldwijd opererende Alamo een stevige marktpositie op in Europa, met name in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland, het voornaamste afzetgebied van DPC. Met het naadloos op elkaar aansluiten van de productrange van beide bedrijven kan Alamo haar afnemers een compleet programma professionele machines bieden.

Peter Mouthaan, Algemeen Directeur van DPC, ‘Ik ben dankbaar en trots om met een bedrijf als Alamo de marktpositie verder te ontwikkelen. Het samengaan van beide bedrijven levert een sterke positie op in een nichemarkt van professionele machines voor tuin-, park-, berm- en slootonderhoud. De merken van DPC profiteren van het grote netwerk van Alamo; dit biedt ruimte voor versnelde groei. Ik zie de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet.’ Mouthaan stelt dat de overname geen gevolgen heeft voor het personeel van DPC. De vestigingen in Giessen, Enschede en Middelburg blijven open. De door DPC gevoerde merken Conver, Herder, Precision Makers, Roberine en Votex blijven voortbestaan.

Ron Robinson van Alamo Group, President en Chief Executive Officer: ‘Wij zijn al geruime tijd met DPC in gesprek over een overname. DPC is met haar machines en autonome techniek een uitstekende aanvulling op de productrange van Alamo; het assortiment machines van DPC maakt ons aanbod compleet. De overname zorgt ervoor dat wij onze marktpositie versneld kunnen uitbouwen. Samen werken wij aan een ijzersterke reputatie in de groene sector.’