10 May 2021

Capital A acquires a minority stake in Domek

Domek, the fastest growing financial intermediary of the Netherlands with a focus on non-natives, takes the next step in its growth ambition

Capital A, de Amsterdamse investeringsmaatschappij die investeert in ondernemingen in Nederland en België met een duidelijk groeipotentieel, gaat nauw samenwerken met Domek. Ze heeft een minderheidsbelang genomen in het bedrijf uit ‘s-Hertogenbosch dat marktleider is op gebied van hypotheken en verzekeringen aan anderstaligen woonachtig in Nederland en België.

Samen met Domek zal Capital A voor de komende jaren invulling geven aan de nationale en internationale groeistrategie. Een belangrijke doelstelling is om na Nederland en België gezamenlijk de Duitse markt te betreden. Naast autonome groei zal er ook focus zijn op acquisitieve groei. Hierbij wordt gekeken naar het acquireren van ‘non-native’ verzekerings- of hypotheekportefeuilles van financiële instellingen die moeite hebben met het managen van deze klantgroep.

“Capital A heeft zichzelf in de afgelopen jaren succesvol bewezen in de internationale verzekeringsmarkt, onder andere door de groei die ze hebben weten te realiseren met de Heilbron Sucsez Groep. Deze kennis en ervaring is van grote toegevoegde waarde om de ambitieuze volgende stap met ons bedrijf te kunnen zetten”, zegt Dirk Swinkels, CEO van Domek.

“Ondernemers zoals Ilona en Dirk kom je in je leven niet vaak tegen. De snelheid waarmee Domek is gegroeid is ongekend. Domek levert echt toegevoegde waarde aan haar klanten bij de aanschaf van een vaak ingewikkeld financieel product, door de documentatie en uitleg in de eigen taal te geven. Doordat de verkoop van de verzekeringsproducten volledig online en per telefoon gebeurt, kunnen wij dit model vanuit ‘s Hertogenbosch verder internationaliseren.”, aldus Friso Janmaat, Managing Partner bij Capital A.

Over Domek

Domek (www.domek.nl & www.polisa.nl & www.nederlandseassuradeuren.nl) is in 2011 opgericht door ondernemersechtpaar Ilona en Dirk Swinkels. In de afgelopen 10 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider op het gebied van hypotheken en verzekeringen aan anderstaligen die in Nederland en België wonen. Met 69 medewerkers levert Domek haar financiële diensten zowel online als via haar kantoor in ‘s-Hertogenbosch.